Postvergelijk

Hierbij willen we duidelijkheid geven over de bezorg kwaliteit bij Sandd. Dit is niet anders dan u de laatste jaren gewent ben maar door wijziging van de klachten afhandeling bij Sandd lijkt het ons goed om de zaken eens te benoemen die fout kunnen gaan en wat u kan verwachten van de bezorging van uw mailing of magazine en de klachten afhandeling. Postvergelijk en Sandd doen hun uiterste best om de bezorg kwaliteit zo hoog mogelijk te krijgen maar het blijft helaas mensenwerk waar soms fouten worden gemaakt. Vaak onbewust maar in enkele gevallen ook bewust door een bezorger die zich niet aan de afspraken houd. Er zijn 12.000 bezorgers in Nederland dus 100% garantie is niet te geven bij een Postbedrijf. Bij een klacht is het van belang dat u het complete adres noteert met aard van de klacht zodat Sandd deze kan registeren per adres en bezorger om verbeter actie uit te voeren. De werkwijze klachten afhandeling Sandd sturen wij u op verzoek toe.

Door onze ervaring weten we dat ongeveer 98% van alle poststukken wel op de juiste bezorg dag worden bezorgd van iedere mailing. Het verwerken van uw mailing of magazine is zo goed bij Sandd dat iedere mailing op de juiste dag wordt bezorgd! (onze ervaring komt uit 8000 mailings die zijn verstuurd)

Hieronder de zaken van ongeveer 2% waardoor een poststuk niet op de juiste bezorg dag wordt bezorgd;

– Doordat uw mailing per sorteer/postcode gebied wordt uitgereden in het land en daar ter plaatse wordt verdeelt per bezorger kan hier soms een fout gemaakt worden waardoor een poststuk niet bij de juiste bezorger terecht komt. Deze komt dan aan het aan het eind van zijn bezorg dag retour met het foutieve poststuk en wordt dan de volgende bezorgronde bezorgd als deze in zelfde sorteergebied blijft. Maar indien het een ander sorteergebied is dan pas 2 bezorgrondes later. Dus precies een week later zou deze dan alsnog bezorgd worden.

– Het kan sporadisch voorkomen dat een gehele bundel foutief wordt gesorteerd op de sorteer machine. Reden kan zijn dat bovenste poststuk niet klopt door onjuiste bundeling of niet goed leesbaar is door machine. Deze gehele bundel zal dan 1 bezorgronde vertragen dus 3 dagen later worden bezorgd.

– De middag voor bezorging ontvangen de bezorgers hun post voor de volgende dag. Maar er is soms een bezorger die bewust dan al begint te bezorgen. Komt bijna niet voor maar als dat geval is wordt deze bezorger hierop aangesproken en kunnen er vervelende sancties volgen. Het kan soms ook een dag later zijn en dat kan bewust of in overleg zijn gegaan doordat er geen vervanger is voor deze bezorg wijk door late ziekmelding of anders.

– Een bezorger kan ook een bezorgfout maken en poststuk bij de buren of in verkeerde straat bezorgen. En het is dan afwachten of deze het poststuk weer retour stuurt of zelf later bij u in de brievenbus deponeert. Dus kan soms wel eens zijn dat een klant weken later het poststuk ontvangt.

– Er zijn soms ook klachten dat veel stukken van een maling niet zijn aangekomen doordat klanten aangeven de mailing niet ontvangen te hebben. In alle gevallen zijn het kortingsacties dat ze voor een bepaalde periode  een kortingskaart kunnen inleveren of andere korting zouden ontvangen. In alle gevallen is mailing wel bezorgd maar is klant kaart kwijt of anders en geven ze aan deze nooit te hebben ontvangen. In een enkel geval zou dat kunnen door bovenstaande bezorgers fout op een adres. Maar veel klachten is onmogelijk na een week. Want wij bezorgen ook wekelijks betaalde magazines en daar zijn deze klachten er nooit.

– Door late aanlevering als u dit het transport naar Apeldoorn niet laat doen door Sandd kan het voorkomen dat deze na de sorteerslag pas binnen is in de sorteerhal. Als deze te laat is vertraagd uw mailing of magazine ook een bezorgronde en ontvangt u een bericht.

– Mailing kan ook vertragen als er wat is met uw de aanlevering van uw mailing, denk aan port betaald PostNL i.p.v anders, sanddcode is niet leesbaar door lasnaad seal of bundeltouwjes over de sanddcode of lettertype te klein of sanddcode onderbroken daar deze niet op één regel paste, bundels te dik of te zwaar (max 10 cm en 8 kg). Maar in veel gevallen wordt dit opgelost. Alleen kunnen er meerkosten volgen en gaat altijd in overleg.

-Voor Poststukken naar het buitenland is geen garantie te geven van de overkomstduur. We kunnen wel een indicatie afgeven voor zowel economy als priority en u kunt deze ter aller tijde opvragen. Navragen voor een ongeregistreerd poststuk naar het buitenland is onmogelijk.

Voor vragen bel of e-mail Postvergelijk op 035-88 73 856 of mail@postvergelijk.info

 

 

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over posttarieven.

Heeft u suggesties of ideeën?

we doen er graag ons voordeel mee.

Algemene Voorwaarden | 2010 © Postvergelijk

Het frankeren van de losse post met de frankeermachine kost ieder jaar meer tijd en de kosten bleven stijgen. Nu bespaart de officemanager iedere dag 1 uur waardoor ze ruimte kreeg om andere werkzaamheden te doen en post wordt gratis afgehaald. Brengen ook voor 1 euro per dag minder dan TNT waardoor de kosten overall daalden met zo een 7%. Dus super tevreden over het advies!!!!!!

— Stage Brothers