Postvergelijk

Bezuinigen op  portokosten in 2017.

Gemeenten, overheidsinstanties en bedrijven kunnen geld besparen door deskundiger inkoopmanagement. Zo worden bestaande contracten te gemakkelijk verlengd en is er te weinig aandacht voor relatief kleine besparingen. Dat is het resultaat basis van een oriënterend onderzoek.

Als je met een stofkam door de inkoop gaat, blijkt dat er vaak veel relatief kleine besparingen niet worden benut, Mooi voorbeeld is een opdracht die Postvergelijk heeft uitgevoerd voor een relatief kleine Gemeente. Alle post stromen zijn doorgelicht en door bepaalde post stromen anders in te richten is een besparing gerealiseerd van 4400 euro per jaar.

Wat vooral opvalt, is vaak de niet-zakelijke houding van  de contact personen bij bedrijven. Vele missen een intrinsieke drive om kleine en grotere besparingen op te pakken. Kostenbesparingen zijn ook vaak sterk budget gedreven. Als ze 5% moeten besparen, maar mogelijkheden zien om 30% te besparen, dan zal zelden meer dan 5% worden bespaard.’

Een andere conclusie is het gebrek aan aandacht voor het verdiepende contractmanagement rond inkoop. ‘De aanbesteding en de administratie, het ‘contractbeheer’, gaat tegenwoordig veelal  goed. Maar waar zeker nog doelmatigheidswinst te behalen valt binnen het contractmanagement is de omgang met de contracten die gesloten zijn. Dan zie je dat de betrokken personen bij inkoop voornamelijk procesdeskundigen zijn en geen materiedeskundigen. Een contract wordt gesloten zonder de collega’s op alle punten duidelijk te informeren omdat vaak zelf ook niet alles doorkomt waarvoor getekend is. De deskundigheid van Postvergelijk is zowel proces en materie gericht.  Degene die vaak het aanspreekpunt is binnen de organisaties is proces deskundig en is vaak emotioneel en sociaal verbonden aan de vaste partij. Hierdoor zullen ondernemingen en overheden nooit 100% effectief besparen op de portokosten.

Oude contracten
Ook verlengen overheden en bedrijven bestaande inkoopcontracten vaak veel te gemakkelijk.  Vaak worden er contracten afgesloten voor meerdere jaren waardoor er enkele procenten korting kan worden binnen gehaald. Het nadeel kan zijn dat anderen inmiddels hun diensten of producten goedkoper kunnen leveren of er komt een alternatief in uw regio voor PostNL en dat is in de huidige postmarkt veelal het geval.

Postvergelijk heeft al 308 jaar ervaring om iedere onderneming te laten besparen minimaal 2% besparen maar we hebben enkele relaties die 20.000 euro besparen.

Voor meer informatie bel gerust 06-128 16 406 of mail@postvergelijk.info

 

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over posttarieven.

Heeft u suggesties of ideeën?

we doen er graag ons voordeel mee.

Algemene Voorwaarden | 2010 © Postvergelijk

Het frankeren van de losse post met de frankeermachine kost ieder jaar meer tijd en de kosten bleven stijgen. Nu bespaart de officemanager iedere dag 1 uur waardoor ze ruimte kreeg om andere werkzaamheden te doen en post wordt gratis afgehaald. Brengen ook voor 1 euro per dag minder dan TNT waardoor de kosten overall daalden met zo een 7%. Dus super tevreden over het advies!!!!!!

— Stage Brothers