Postvergelijk

Mailing / partijenpost in de toekomst bij TNT Post.

Er is in november 2010 aangekondigd dat TNT Post per 1 januari 2011 de divisies Express en de Post onder te gaan brengen in afzonderlijke bedrijven. Begin 2010 zijn er al diverse bv’s opgericht binnen TNT Post om hierin rekening te houden. Nu ze verder gaan als 2 afzonderlijke bedrijven zal de tak van TNT Post waarschijnlijk later ook opgesplitst gaan worden in een zakelijk en particulier bedrijf. De zakelijke zal vooral op de dinsdag, donderdag en zaterdag gaan bezorgen voor de mailings / partijenpost voor bedrijven. Op de maandag t/m zaterdag zal de dagelijkse post van de bedrijven en particulieren post besteld gaan worden. Hierdoor zullen de kosten voor de dagelijkse post de aankomende jaren wel verhoogd gaan worden om het netwerk van postbezorgers met dagelijkse post met winst draaiende te gaan houden. Dus de particulier markt zal de aankomende jaren een verhoging gaan krijgen van de postzegel tarieven daar de prijzen voor de partijenpost / mailings niet verhoogd kunnen worden. Dit ook vooral om de concurrentie positie t.o.v. van Sand / DHL en Van Straatenpost niet te verzwakken.

Het dochterbedrijf VSP wat nu onder TNT Post hangt zal mogelijkerwijs ook verder gaan als onderdeel van het nieuw te vormen postbedrijf. De naam TNT zal verbonden blijven aan gedeelte van Express en de Post zal een nieuwe naam gaan krijgen. TNT Express is een uitermate aantrekkelijk bedrijf om door andere te worden ingelijfd daar ze in China al een goed distributienet hebben opgezet en deze de meest groeiende markt is in de wereld. Overname kandidaten zijn UPS en Deutsche post of een nog te vormen investeerders groep. Het postbedrijf blijft een belang van 29,9% belang in TNT Express houden om het voor aandeelhouders aantrekkelijk te maken om ook aandelen Post te kopen. De resultaten van het postbedrijf staan door afnemende volumes als gevolg van o.a. digitalisering en concurrentie van Sandd en DHL onder druk. Sandd is de grootste groeier in de markt. TNT verwacht dat de groei van het postbedrijf moet komen uit pakketvervoer, welke groeit doordat steeds meer consumenten en bedrijven online bestellen. TNT pakketpost nu al een aparte BV zal waarschijnlijk ook afgesplitst gaan worden van het post bedrijf. Pakketservice is al helemaal ontvlecht uit het postbedrijf en is een makkelijk verkoopbaar bedrijf die uiterst winstgevend is. Het kan ook zijn dat het postbedrijf op termijn onderdeel uit gaat uitmaken van een te vormen Europees postbedrijf. Er is geen informatie bekend over de gesprekken met investeerders, waaronder CVC Capital welke ook investeringen heeft in het Belgische bPost en Deense postbedrijf. Maar een samenwerking van deze postbedrijven is een logische stap in een uniforme Europees postbedrijf die winstgevend kan blijven De verwachting is dat de pakketdivisie verder zal investeren in diensten voor e-commerce. Hiermee biedt de divisie diensten en infrastructuur aan fabrikanten om producten via internet te verkopen en verzorgt ze de logistieke afhandeling naar de consument. Er is al een fullfilment oplossing bedrijf opgekocht en zijn bezig hier verder in te investeren.


Lees verder en leer meer over de laatste ontwikkelingen op het gebied van postverzending:

Mailing en partijenpost -> Periodiek of sponsored magazine bij TNT

Mailing en partijenpos -> De voor en nadelen van een frankeermachine

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over posttarieven.

Heeft u suggesties of ideeën?

we doen er graag ons voordeel mee.

Algemene Voorwaarden | 2010 © Postvergelijk

Goed en snel advies ontvangen van postvergelijk. Eerder verstuurden we de partijenpost van 5500 stuks contant via TNT Post. Nu hebben we 2 opties ontvangen waaronder één met diverse kortingen via TNT. Met dit advies bespaar ik 550 euro per jaar! En dat voor eenmalig bedrag van 49.95 euro.

— Jeannette Hovius