Postvergelijk

Periodiek afgekeurd door PostNL ? Postvergelijk heeft de oplossing.

Kies dan in bij Postvergelijk.info om nog meer te besparen op de verzending van uw periodiek of magazine.

Als een Vereniging, Stichting, School, Sportclub, Overheidsinstelling, Semi overheid instelling of bedrijf een krant of tijdschrift 4 maal per jaar uitgeeft zal dit soms een periodiek kunnen zijn. Het voordeel van een periodieken t.o.v. een drukwerk of blad is een gunstiger tarief bij TNT Post. PostNL /  TNT Post hanteert hierbij strakke kaders waaraan uw periodiek moet voldoen. Een geselecteerde afdeling binnen PostNL beoordeeld of u hiervoor een machtiging krijgt.  Hier zijn geen beroeps mogelijkheden tegen als uw blad wordt afgekeurd.

Vaak wordt gedacht dat een tijdschrift met redactionele stukjes die ook vaak gratis zijn,  door PostNL als periodiek worden gezien. Dit is niet zo. Want het tijdschrift wordt in 99% gebruikt voor het opbouwen van een relatie tussen klanten en leden en uw bedrijf.

PostNL hanteert dan vaak een tussen oplossing om er een magazine  van te maken waardoor het tarief gunstiger wordt dan het drukwerk tarief.  Als u hier tegen aanloopt kies dan bij Postvergelijk.info in om via ander postbedrijf een nog gunstiger tarief te verkrijgen. Adviesbureau Postvergelijk heeft 25 jaar ervaring met  deze problematiek en zal samen met u de juiste oplossing vinden waardoor u vaak duizenden euro’s per jaar bespaard!

Een periodiek bij PostNL moet ook aan diverse voorwaardes voldoen.

Het is een krant of tijdschrift met een minimum oplage van 250 stuks met een aantal specifieke eigenschappen. Belangrijkste eigenschap is dat de informatie in het blad van actuele en sociale aard is en de redactie helemaal onafhankelijk van het bedrijf moet staan. Enkele voorbeelden van deze bladen zijn; Opiniebladen, Nieuws en dagbladen, vakbladen, verenigingsblad, sportclubbladen van niet commerciële instanties. Ook moet het blad minimaal 4 maal per jaar worden uitgegeven en is een schriftelijke overeenkomst met PostNL vereist. De inhoud en gewicht en uiterlijk moeten per aanbieding altijd gelijk zijn en moet voorzien zijn van een uitgave nummer met jaartal. Tevens zal er een proefexemplaar en een volledig ingevuld orderformulier P1700 bij aanbieding bijgevoegd moeten zijn. Als dit niet zo is wordt er in veel aanbiedingen altijd het duurdere drukwerk tarief in rekening gebracht en is vaak achteraf niet meer te achterhalen of het bij deze specifieke aanbieding daadwerkelijk om een periodiek ging.

Andere eisen aan een periodiek bij PostNL zijn;

  • -Maximumformaat 38 x 26.5 x 3.2 cm
  • -Minimumformaat 14 x 9 cm
  • -Maximum gewicht 3000 gram
  • -Altijd rechthoekig, vlak en minimaal 170 grams papier
  • -Frankeeraanduiding TNT Post port betaald
  • -Proefexemplaar en P1700 aanbiedingsformulier invullen
  • -Contract noodzakelijk
  • -Betalen op rekening
  • -Gesorteerd vanaf 5000 stuks mogelijk om extra korting te verkrijgen. Zie tarieven boekje.

Ook kan er een bijlage toegevoegd worden bij een periodiek onder enkele voorwaardes. Denk daarbij aan een jaarverslag, acceptgiro, dvd, attentie of zelfs een speciale editie door bijvoorbeeld een 100 jarig bestaan. Een periodiek mag inclusief de bijlage nooit groter zijn dan maximumformaat en wanneer er verschillende bijlage gevoegd worden moeten deze allemaal bij elkaar worden opgeteld w.b.t gewicht.

Specials bijvoorbeeld 100 jarig bestaan moeten altijd 14 dagen van te voren aangemeld worden bij TNT Post bij de afdeling Periodiekenservice.

U heeft nu gelezen waaraan een periodiek bij PotsNL moet voldoen. Postvergelijk kan begrijpen dat deze materie te ingewikkeld is om overzicht te hebben over het juiste tarief. Want PostNL zal nooit uit zich zelf een periodieken machtiging afgeven want dit gaat ten kosten van de winst. Periodiek is ooit ontstaan uit een ideëel oogpunt in de tijd dat lezen van bladen alleen voor de rijken was bedoeld. Adviesbureau Postvergelijk heeft nu veel klanten geholpen een goed en goedkoper alternatief te vinden voor het versturen van een magazine, nieuwsblad, Periodiek of relatie magazine. U bespaard t.o.v. PostNL op het periodieken tarief of magazines vaak 10 – 40% op de verzendkosten. U kunt ons altijd bereiken op035-88 73 856 of 06-128 16 406 of stuur een e-mail naar mail@postvergelijk.info.

Postvergelijk kan u misschien ook helpen met:

periodieken verzenden – De posttarieven van TNT

periodieken verzenden – Mailing naar Belgie verzenden

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over posttarieven.

Heeft u suggesties of ideeën?

we doen er graag ons voordeel mee.

Algemene Voorwaarden | 2010 © Postvergelijk

Een mailing verstuurd voor 20 cent via Postvergelijk i.p.v 32.7 cent via TNT Post. De reacties van mijn klanten waren prima en ik kies voortaan niet meer voor de duurste oplossing. Prima advies en goed begeleid.

— Jeannette Rigter