Postvergelijk

Wat is het verschil tussen een drukwerk en een brief

Drukwerk / directmail is een poststuk dat niet met de hand geschreven is. Het verschil tussen drukwerk en brieven is de mate van persoonlijkheid: persoonlijke mededelingen worden als brieven opgevat, en drukwerk bestaat uit een aantal waardes, die precies gelijk zijn. Zendingen moeten uiterlijk en w.b.t. gewicht precies hetzelfde zijn. Bij TNT Post mogen brieven zowel open als gesloten opgestuurd worden. Drukwerk echter bestaat uit open zendingen. Drukwerk kan wel gesloten verstuurd worden, maar dan moet de versturende partij TNT Post toestaan steekproeven te houden. Een andere mogelijkheid is om zelf bij de partij een proef- of voorbeeldexemplaar te doen. Dit voorbeeld exemplaar kunt u met een paperclip aan het orderformulier P 1700 voegen.Dit geldt voor al uw partijenpost, periodieken en mailings van drukwerk.

Een andere formulering is mededelingen die uitsluitend uit reclame of marketing boodschappen bestaan met uitzondering van de naam, adres, indificatienummer als een andere aard van de boodschap die de mededeling niet wijzigt. Dit zijn bijvoorbeeld reclamefolders/kaarten/brieven, drukwerken, kranten, tijdschriften maar ook gadgets zonder geldwaarden en monsters om te proberen.
Voorwaardes bij TNT Post zijn;

  • Minimumformaat is 14 X 9 cm
  • Maximumformaat is 38 X 26.5 X 3.2 cm (brievenbus formaat)
  • Minimumaantal bij TNT Post 250 stuks overige bestemmingen en 100 stuks bij streekpost
  • Betaling via klantnummer bij businessbalie of eenmalige incasso bij een businesspoint
  • Altijd aanbiedingsformulier met P1700 invullen met uw wensen
  • Toeslag bij folie bij TNT Post van 6 cent per stuk
  • Kaarten groter dan 170X280X5 mm toeslag van 1.5 cent stuk
  • Groter dan C5 en lichter dan 50 gram toeslag van 1,5 cent per stuk
  • Er mogen minder stuks aangeboden worden dan het minimum aantal om tarief te ontvangen die gunstiger is maar aantal zal dan gecorrigeerd worden. Kan voordeel opleveren bij TNT Post bij bv. aantal van 1950 stuks om tarief van 2000 stuks te krijgen.

Voorwaardes bij andere postbedrijven zijn bijna gelijkwaardig alleen door andere sorteermethodes zijn er soms geen toeslagen voor verpakkingen. Tevens wijken ze wat vaker af van bovenstaande voorwaardes om u als klant binnen te halen en te behouden. Postvergelijk weet al geen ander om uw mailing en partijenpost de beste kwaliteit prijsverhouding te bieden.


Lees verder en leer meer over de laatste ontwikkelingen op het gebied van postverzending:

Mailing en partijenpost -> Frankeeraanduidingen voor een mailing en retouradres

Mailing en partijenpost -> Mailing en partijenpost in de toekomst bij de TNT post

Mailing en partijenpost -> Periodiek of sponsord magazine bij de TNT post

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over posttarieven.

Heeft u suggesties of ideeën?

we doen er graag ons voordeel mee.

Algemene Voorwaarden | 2010 © Postvergelijk

Verstuurde 10.000 stuks altijd met TNT Post voor een vaste prijs. Nu blijkt dat ik via een andere manier van aanleveren minder hoef te betalen. Besparing per mailing zo een 400 euro. Dit was mij nooit verteld! Nu verstuur ik de mailing die binnen 2 dagen bij mijn klanten moet liggen via TNT Post en de overige via ander postbedrijf die 12 cent goedkoper zijn. Ook de dagelijkse post voor 4% minder kosten de deur uit met dezelfde kwaliteit. Besparing per jaar zo een 16500 euro.

— Een Zorginstelling in Midden Nederland