Postvergelijk

Zakelijke Klacht PostNL . Hier vindt u informatie die u van pas kan komen als u een zakelijke geschil heeft met PostNL over de verzending van uw mailing of pakketten. Postvergelijk kan u op weg helpen om tot een aanvaardbare oplossing te komen en inzicht geeft in de klacht processen van PostNL. Voor de zakelijke markt zijn er 2 telefoonnummers waar u voor alle zaken 088-86 86 86 8 het Businessservice kan bellen op werkdagen van 08.00 – 18.00 uur.

Het is goed om te weten dat PostNL bestaat uit een pakket en post divisie die allemaal een apart kanaal hebben die de klanten bedienen. Dus een klacht over een pakket zal de divisie van de brieven en drukwerken  niet altijd  bereiken en andersom ook niet. Ze werken met een gescheiden klanten systemen die niet aan elkaar gekoppeld zijn. Zo kan PostNL nooit zien als u een klacht heeft over een pakket of een belangrijke klant bent w.b.t. het versturen van mailings of dagelijkse post. PostNL heeft service kaders gehangen in welk tijdskader een klacht moet worden opgelost zonder dat het u schaadt. Dit wordt zoals bij iedere onderneming gemonitoord. Als u dit allemaal gelezen heb is het voor u vaak een raadsel waarom uw klacht niet naar tevredenheid wordt opgelost. Hieronder de zaken hoe dat zou kunnen komen en mogelijke tips om u klacht toch opgelost te krijgen.

1e PostNL stuurt op doorlooptijd klachten en is vaak een reden dat u een telefoontje krijgt dat u klacht is opgelost maar u dat nog niet merkt. Want voordat de bezorgafdeling het waar kan maken wat de klantenservice u beloofd zit een verschil van perceptie.

2e PostNL doet zijn uiterste best om een klacht binnen een redelijke termijn op te lossen.

3e PostNL heeft net als alle andere postbedrijven algemene voorwaarde waardoor heel veel uit te sluiten is als aansprakelijkheid. Vooral door het massale proces van de post en geen registratie van poststukken is het onmogelijk om hierin schadeloos gesteld te worden door b.v. het niet aankomen of te laat of te vroeg bezorgen van uw brieven of drukwerken.

4e PostNL stuurt vooral om de klacht in één gesprek af te handelen en op te lossen en gaat er vanuit dat u wens in het postbedrijf gewoon wordt nagekomen. Als u twijfelt hierin sta erop dat ze u terugbellen.

5e Al s u een accountmanager heeft dan is het zinvol om hem regelmatig te bellen hoe de status van uw klacht is. Hierdoor weet u dat er volle aandacht is en er vaak uitzonderingen worden gemaakt op standaard afspraken.

Als u een klacht doorgeeft vraag dan altijd naar het klachtnummer die het klantsysteem genereert en schrijf de naam op van de klantenservice medewerker die u klacht heeft geregistreerd. Sta erop dat ze u binnen een redelijke termijn terugbellen. Zo worden bijna alle klachten opgelost door PostNL.  Laatste en meest interessante oplossing als bovenstaande wegen niet tot resultaat hebben geleid om de directie uw dossier en klacht toe te sturen. Vergeet niet alle datums en gesprekken erbij te doen waarom uw klacht nog niet is opgelost . In veel cases wordt uw klacht dan wel binnen enkele dagen reëel opgelost.

Het adres is dan TNT Post t.a.v. directie postbus 30250 2500 GG ‘s-Gravenhage. Postvergelijk.info kan u met raad en daad te zijde staan om tot een oplossing te komen en vaak zijn er ook nieuwe en goedkopere oplossingen om in de toekomst te besparen op kosten, tijd en ergernis.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over posttarieven.

Heeft u suggesties of ideeën?

we doen er graag ons voordeel mee.

Algemene Voorwaarden | 2010 © Postvergelijk

Binnen 1 dag 2 adviezen per e-mail ontvangen. Later extra telefonische uitleg ontvangen want blijkt dat ik ook op de dagelijkse post tijd en geld kan besparen. We frankeerde de post al jaren met de frankeermachine via TNT wat me toch meer tijd kosten. Nu wordt het opgehaald en verwerkt tegen lagere kosten door een ander postbedrijf met dezelfde kwaliteit.

— Gilles Gerritsen